Annem Masal Okuyor

17.01.2024 21

PROJENİN ADIANNEM MASAL OKUYOR

PROJENİN GEREKÇESİ-Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte çocukların tablet ve telefonda geçirdikleri süre giderek artmaktadır. Bu süreç çocukların kitaplardan uzaklaşmalarına sebep olmuştur. Çocuklar boş zamanlarını değerlendirmek için teknolojik aletlere sığınmaktadır. Kitap okumamaya ayrılan süre düştükçe öğrencilerin kelime hazinesi gelişemez ve hayal güçlerini yeterince kullanamazlar. Okulda kitap okuma becerileri desteklense de okumanın daha çok yapılması gerekir.Bu projemizle birlikte anneler sınıflarımızda ,okul kütüphanemizde masal anlatacak,birlikte okuma saatlerine katılacaktır.Böylece çocuklar karşılarında rol model olarak tanıdığı annesini okulda evde kitap okuduğunu görecektir. Örnek aldığı anne babasını kitap okurken görmek çocukları  Ailede kitap okuma kültürü alışkanlığını kazandırılması veya daha çok pekiştirilmesi noktasında farkındalık oluşturulması önem arz etmektedir. Projemizle amacımız  ailelerimizi okul etkinliklerine katarak işbirliğine teşvik etmek ,okulda sınıf ortamında öğrenciyle birlikte kitap okumanın  sınırlarını yok etmektir .