BEP Nasıl Hazırlanır?

BEP Nasıl Hazırlanır?

BEP Nasıl Hazırlanır?

21.12.2023 43

Performans Alımı

    Kaynaştırma öğrencileri için dersine giren branş öğretmenleri ilgili dersin Kaba Değerlendirme Formunu alarak öğrencinin o ders ile ilgili neleri yapıp neleri yapamadığını belirlemek için performansını alır.

     Özel Eğitim Sınıflarındaki öğrenciler ise o sınıfta görevli Özel Eğitim Öğretmeni programdaki bütün derslerin Kaba Değerlendirme Formlarını alarak sınıfında bulunan tüm öğrencileri için ayrı ayrı hangi derslerden neleri yapıp neleri yapamadığını belirlemek için performanslarını alır.

     Performans alırken öğrencinin yapabildiği beceri veya davranışların karşısına "+", yapamadığı beceri veya davranışların karşısına "-" konularak performans alımı tamamlanır. Öğrencinin performansında "+" olan beceri veya davranışları BEP'in Öğrenci Performans bölümüne yazarak Performans alma işlemini bitirilir.

Amaçların Belirlenmesi

Amaç belirlerken amaçlarımızın öğrencimizin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik olmasına ve o beceri ya da davranış için ön koşul becerilerinin öğrencimizde olması gerektiğini unutmamalıyız.

 Uzun Dönemli Amaç (UDA):Öğrencimizin 1 dönem sonunda veya 1 eğitim/öğretim yılı sonunda ulaşmasını istediğimiz amaç bizim Uzun Dönemli Amacımızdır.

Örneğin; Matematik dersinde toplama işlemi yapamayan bir öğrencimiz için UDA olarak " Ali 2017/2018 eğitim öğretim yılının sonunda 3 basamaklı sayıyı ile 3 basamaklı sayı ile eldeli toplayarak toplama problemi çözer."

 

Kısa Dönemli Amaç (KDA): Bizi UDA götürecek olan alt basamaklardır. UDA parçalara bölerek her parçanın bir KDA olduğunu düşünebiliriz.

 

Ölçüt: Her Bep' in kendi özelliklerine göre mutlaka bir ölçütü olmalıdır. Öğrencimiz çalıştığımız basamaklardaki beceri veya davranışları yapar hale geldiğinde değerlendirme oturumlarında sorduğumuz sorularda koymuş olduğumuz ölçütümüzü karşılıyorsa bir sonraki basamağın öğretimine geçebiliriz demektir. 

Unutulmamalı ki her öğretimsel amacın ölçütünü öğrencimiz karşılamak zorundadır.